ΤζατζίκιΧούμουςΤυροκαυτερή

“Καλούδι” αλείμματα

Tα αλείμματα είναι μια συχνή γευστική παρουσία σε κάθε ελληνικό τραπέζι. Σαν ορεκτικά, ντιπς, σαλάτες ή συνοδεύοντας άλλα φαγητά, δίνουν μια γκάμα δυνατών γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων που κάνει το πιο απλό τραπέζι γιορτινό.

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι κάθε περιοχή της Ελλάδας έχει τις δικές της τοπικές συνταγές για αλλείματα.Άλλες στις παραλιακές περιοχές, άλλες εκεί που η κτηνοτροφία είναι η βασική ασχολία των κατοίκων. Aνάλογα με τα φρέσκα τοπικά συστατικά που είχαν στην διάθεσή τους οι κάτοικοι και τις γευστικές παραδόσεις τους.


Οι συνταγές των ελληνικών αλλειμάτων έχουν τελειοποιηθεί μέσα από αιώνες δημιουργίας Ελληνίδων νοικοκυρών που ήθελαν να δώσουν το καλύτερο σ’αυτές που αγαπούν. Φτιάχνονται παραδοσιακά εδώ και πολλές γενιές και είναι υγιεινά εκτός από νόστιμα καθώς τα συστατικά τους είναι βασισμένα στην ελληνική κουζίνα και στην Μεσογειακή διατροφή.

Το ελαιόλαδο, τα όσπρια, το τυρί, το γιαούρτι, τα φρέσκα λαχανικά κάθε εποχής και άλλα απλά, καθημερινά συστατικά με υψηλή διατροφική αξία, συνδυασμένα αρμονικά και με φαντασία γίνονται ξεχωριστές, λαχταριστές γευστικές εμπειρίες.

Τα αλείμματα “καλούδι” φτιάχνονται από ανθρώπους με μεράκι, για σας που ψάχνετε κάτι ιδιαίτερο για το τραπέζι σας, σαν ορεκτικό, ντίπ ή καναπεδάκι. Δοκιμάστε το τζατζίκι, την τυροκαφτερή και το χούμους μας , σήμερα κιόλας. Θα σας χαρίσουν χαμόγελα αποδοχής και απόλαυσης από τους φίλους και τους ανθρώπους που αγαπάτε.