Ελληνική γαστρονομία

Η φιλοσοφία της ελληνικής μαγειρικής
Η ελληνική κουζίνα έχει τέσσερα μυστικά: τα φρέσκα συστατικά εποχής, τη σωστή χρήση βοτάνων που προσθέτουν γεύση, το ελληνικό ελαιόλαδο και την απλότητα. Δεν είναι απλώς ένας τρόπος μαγειρέματος, είναι φιλοσοφία!

Στην χώρα μας η απόλαυση του καλού φαγητού είναι τρόπος επικοινωνίας που μιλάει κατευθείαν στις καρδιές των ανθρώπων. Το να μοιραζόμαστε καλό φαγητό με φίλους μας στο σπίτι ή έξω, είναι ένα συχνό κοινωνικό γεγονός. Όταν οι τυπικά εξωστρεφείς Έλληνες πίνουμε ούζο με μεζέ, τιμούμε μια αρχαία

παράδοση. Η ελληνική λέξη “συμπόσιο”, λέξη τόσο παλιά όσο και η ίδια η χώρα μας, ουσιαστικά σημαίνει “πίνω με φίλους”. Η κοινωνική διάσταση του συνδυασμού καλού φαγητού με επικοινωνία και διασκέδαση, εκτός από το να διατηρεί το πνεύμα των αρχαίων γιορτών, είναι καλό για την πέψη και συμβάλει στην συνολική ευζωία μας.

Στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, η γευστική εμπειρία δένει αρμονικά με την υψηλή διατροφική αξία. Δεκάδες επιστημονικών μελετών απέδειξαν την θετική επίπτωση της ισορροπημένης ελληνικής διατροφής στην καλή υγεία και την μακροζωία μας.