Γιατί ελληνικά τρόφιμα

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η ελληνική κουζίνα είναι τόσο δημοφιλής σε όλο το κόσμο; Aυτό συμβαίνει γιατί αυτό που προτείνει είναι μια εντυπωσιακά πλούσια και πολυεπίπεδη ποικιλία πιάτων που είναι το αποκορύφωμα χιλιάδων χρόνων ζωής, μαγειρικής και διατροφής.

Ο λόγος αυτής της δημοφιλίας δείχνει να είναι πολύ απλός: η ελληνική κουζίνα και τα τρόφιμά της είναι απίστευτα γευστικά με μοναδικούς συνδυασμούς μπαχαρικών και βοτάνων. Όμως στην πραγματικότητα, ο σημαντικότερος λόγος είναι η υγιεινή παράμετρος των ελληνικών πιάτων.


Είναι παγκόσμια γνωστό ότι οι Έλληνες που τρέφονται παραδοσιακά ελληνικά, προσβάλλονται από καρδιά και καρκίνο λιγότερο από ό,τι οι άλλοι Ευρωπαίοι. Τα φρέσκα λαχανικά, τα φρούτα και το ελαιόλαδο αποτελούν την βάση της διατροφής με το ψητό κρέας και το ψάρι να ακολουθούν. Ίσως γι’αυτό η διατροφή μας δείχνει τόσο ενδιαφέρουσα και στους χορτοφάγους.


Άλλος λόγος της διεθνούς δημοφιλίας των ελληνικών πιάτων είναι οι πολλές υγιεινές φυτικές ίνες και τα τόσα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν. Αν προσθέσουμε και την τοπική κουζίνα κάθε περιοχής της χώρας μας, υπάρχει κάτι εντελώς νέο να δοκιμάσει κανείς, κάθε μέρα.