ΧαλλούμιΜανούρι

“Καλούδι” Μανούρι

Το μανούρι είναι ένα ελληνικό, νωπό, μαλακό τυρί και παρασκευάζεται από 100% Eλληνικό αιγοπρόβειο γάλα. Είναι προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.) και παράγεται αποκλειστικά στις περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Είναι λευκό, έχει κυλινδρικό σχήμα και το χαρακτηρίζει η γλυκιά και ήπια γεύση του.

Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, όπου συνήθως σερβίρεται ελαφρώς ψημένο στη σχάρα, καθώς επίσης και ως επιδόρπιο μαζί με φρούτα και ξηρούς καρπούς.Σχεδόν πάντα πωλείται σε κυλίνδρους σε μορφή κορμών ή ως μεμονωμένα κομμάτια κομμένα από ένα ρολό.

Η περιεκτικότητα λίπους κυμαίνεται από 36 έως 38% , ενώ έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο 0,8% καθώς και σε χοληστερόλη.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ : 200 gr αεροστεγή συσκευασία, 1,8 kg αεροστεγή συσκευασία

“Καλούδι” Χαλλούμι

Το χαλλούμι είναι ένα λευκό Κυπριακό, ημίσκληρο τυρί, και παρασκευάζεται από μίγμα αγελαδινού και αιγοπρόβειου γάλακτος, ή εξ ολοκλήρου από αιγοπρόβειο γάλα. Έχει υψηλό σημείο τήξης και έτσι μπορεί εύκολα να ψηθεί στην σχάρα ή το τηγάνι. Το γνήσιο χαλούμι παράγεται κυρίως στην Κύπρο, αλλά τα τελευταία χρόνια παράγεται στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το χαλλούμι μπορεί να καταναλωθεί ωμό, τηγανητό ή ψητό στην σχάρα και να συνοδέψει πολλά φαγητά. Μπορεί να σερβιριστεί με λαχανικά, στις σαλάτες ή σε συνδυασμό με φρούτα όπως το καρπούζι. Συχνά σερβίρεται με μερικές φέτες ντομάτας, αγγούρια και μια χούφτα πράσινες ή μαύρες ελιές. Με το χαλλούμι μπορείτε να φτιάξετε σάντουιτς, ομελέτες, πίτες, μπιφτέκια ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ: 200/225/240 gr αεροστεγή συσκευασία, 1 kg αεροστεγή συσκευασία