ΕλιέςΠάστα ελιάς

“Καλούδι” ελιές και πάστα ελιάς

Ελιές, μια από τις πιο θρεπτικές τροφές! Την απολαμβάνουν σε όλο το κόσμο.

Ο καρπός της ελιάς περιέχει πολυφαινόλες, βιταμίνες και πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά, ωφέλιμα για την υγεία μας. Τα μονοακόρεστα λιπαρά της ελιάς συνδέονται με την προστασία από καρδιοπάθειες, καθώς βελτιώνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και την πίεση του αίματος. Και όχι μόνο: η κατανάλωση ελιών βοηθάει στην πρόληψη φλεγμονών, ύποπτων για πολλές σοβαρές ασθένειες.


Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες που παράγουν ελιές, οι Έλληνες παραγωγοί χρησιμοποιούν μόνο παραδοσιακούς, εντελώς φυσικούς τρόπους ωρίμανσης χωρίς καθόλου χρήση χημικών ή συντηρητικών. Αυτό, σε συνδυασμό με την εξαιρετική γεύση και την σφιχτή, τραγανή υφή της ελληνικής ελιάς δημιουργούν και συντηρούν την καλή φήμη της σε όλο τοκόσμο.

Για τις ελιές “καλούδι” επιλέγουμε μόνο οι καλύτερες ελληνικές ελιές. Διαθέτουμε την πασίγνωστη μαύρη ελιά Καλαμών και την δημοφιλή πράσινη ελιά σε δύο εκδοχές, σκέτη και γεμιστή με κόκκινη πιπεριά.

Η γκάμα ολοκληρώνεται με δύο πάστες, από μαύρη και από πράσινη ελιά.

Σαν υγιεινό σνάκ, σαν ορεκτικό ή στις σαλάτες σας, οι ελιές και οι πάστες ελιάς “καλούδι” θα ζωντανέψουν γευστικά κάθε γεύμα της μέρας σας!

Σημαντικό: Η ελληνική λέξη “ελιά” είναι η ρίζα του ονόματος τουελαιόδεντρου, του καρπού της ελιάς αλλά και του ελαιολάδου, σε πολλές γλώσσες. Η ελιά καλλιεργείται στην Ελλάδα τουλάχιστον 5.000 με 6.000 χρόνια.Τα πιο πολλά σχετικά αρχαιολογικά ευρήματα έχουν ανακαλυφθεί στην Κρήτη όπου θεωρείται ότι το ελαιόδεντρο και ο καρπός του ήταν η πηγή της οικονομικής ευημερίας του Μινωικού πολιτισμού.