ΚορινθιακέςΣουλτανίνα

Κορινθιακή σταφίδα «Καλούδι»

Οι μαύρες κορινθιακές σταφίδες παράγονται μόνο στην επικράτεια της Κορίνθου αλλά και στην Δυτική Πελοπόννησο και Ζάκυνθο. Είναι ένα αγνό προϊόν καθώς προέρχεται από αποξηραμένα σταφύλια.

Από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, βρέθηκε ότι οι κορινθιακές σταφίδες βοηθούν στην μείωση του οξειδωτικού στρες, μειώνει το κίνδυνο για καρδιακά νοσήματα αλλά ελαττώνει και την αρτηριακή πίεση. Περιέχει μεγάλη ποσότητα από βιταμίνες, φυτικές ίνες και άλλα συστατικά και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες ειδικά σε βανιλλικό οξύ, σε Κουερσετίνη , σε γαλλικό οξύ και σε ρεσβερατρόλη. Αποτελεί λοιπόν ένα superfood απαραίτητο για την διατροφή μας!

Οι Κορινθιακές σταφίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ελληνικές σαλάτες, σε μίγματα με ξηρούς καρπούς , σε πουτίγκες, σε κέικ, με γιαούρτι και σε άλλες πολλές εφαρμογές.

Σουλτανίνα σταφίδα «Καλούδι»

Η σουλτάνα (ονομάζεται επίσης και σουλτανίνα) είναι ένα είδος λευκού, χωρίς κουκούτσι σταφυλιού ελληνικής, τούρκικης ή ιρανικής προέλευσης. Οι ελληνικές σουλτανίνες είναι γνωστές για το χρυσαφένιο τους χρώμα και για το μοναδικό τους άρωμα και γεύση.

Η σουλτανίνα μπορεί να καταναλώνεται σαν σνακ ακόμα και μόνη της, αλλά και συνδυαστικά σε μεγάλη ποικιλία πιάτων όπως κέικ φρούτων, σταφιδόψωμα σε φρουτοχυμούς κ.α.