Έξτρα ΠαρθένοΠαρθένοΠυρηνέλαιο

“Καλούδι” ελαιόλαδα

Το ελαιόλαδο είναι πραγματικά μια από τις σούπερ-τροφές διεθνώς: αγνός, φυσικός χυμός του καρπού της ελιάς. Λίγα πράγματα είναι πιο κοντά στη φύση: αν πιέσουμε μια ώριμη ελιά, θα βγεί ελαιόλαδο!

Τα ωφέλη για την υγεία μας από την κατανάλωση ελαιολάδου είναι από τα λίγα θέματα στα οποία συμφωνούν οι περισσότεροι διατροφολόγοι, γιατί είναι πολύ θρεπτικό και σούπερ-υγιεινό. Περιέχει βιταμίνες Ε και Κ και πολλά ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Εκεί όμως όπου πραγματικά λάμπει, είναι στην ποσότητα των αντιοξειδωτικών που συγκεντρώνει. Τα αντιοξειδωτικά του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου είναι βιολογικά δραστικές ενώσεις, που είναι γνωστό ότι καταπολεμούν πολλές σοβαρές ασθένειες. Γι’αυτό, το ελαιόλαδο είναι σίγουρα σούπερ-τροφή!

Το ελαιόλαδο είναι η βάση της ελληνικής κουζίνας και της Μεσογειακής διατροφής. Οι Έλληνες, εκτός από τις σαλάτες και το σωτάρισμα λαχανικών, χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο σχεδόν παντού: στα ζυμαρικά, στα κρέατα, στα ψάρια, στα πουλερικά, στην κατσαρόλα και στις σούπες. Για να μην αναφέρουμε τα “λαδερά”, μια ολόκληρη κατηγορία καθαρά ελληνικών πιάτων που πέρνουν το όνομά τους από το ελαιόλαδο.

Το ελληνικό ελαιόλαδο είναι αποδεδειγμένα καταξιωμένο για σημαντικά χαρακτηριστικά του όπως η αγνότητα, η γεύση και το άρωμά του, για να αναφέρουμε μερικά. Κάθε συσκευασία ελαιόλαδου “καλούδι” περιέχει μόνο ό,τι καλύτερο προσφέρει η ελληνική φύση. Επιβλέπουμε όλη τη διαδικασία παραγωγής από τον καλιεργητή μέχρι τον τυποποιητή και διασφαλίζουμε ότι όλα τα ελαιόλαδό μας, σε όποια κατηγορία και αν ανήκει, διατηρεί τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του. Στην πλήρη σειρά ελαιολάδων “καλούδι” θα βρείτε κάθε κατηγορία ελαιολάδου που χρειάζεστε, ανάλογα με την χρήση που κάνετε:

  • φρουτώδες εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με πολύ χαμηλή οξύτητα που θα δώσει δυνατή γεύση και άρωμα στις φρέσκιες σαλάτες, στο σωτάρισμα των λαχανικών και στις σάλτσες σας,
  • παρθένο ελαιόλαδο, ιδανικό για ψήσιμο και μαγείρεμα, και
  • πυρηνέλαιο, που θα χρησιμοποιήσετε στο τηγάνισμα αντί για σπορέλαιο.

Τα ελαιόλαδα “καλούδι” ήρθαν να αναβαθμίσουν το καθημερινό φαγητό σας με υγιεινές, νόστιμες λύσεις.

Σημαντικό: Το ελαιόδεντρο είναι η πιο διαδεδομένη και παραδοσιακή καλλιέργεια στην Ελλάδα. Υπάρχουν πάνω από 120 εκατομμύρια παραγωγικών ελαιόδεντρων στην χώρα μας, χωρίς να μετράμε τα άγρια. Οι άγριες ελιές συλλέγονταν από την Νεολιθική εποχή, από την 8η χιλιετία π.Χ.

Ο παλαιότερος αμφορέας με ελαιόλαδο που διασώζεται, χρονολογείται στην πρώιμη Μινωική περίοδο, δηλαδή το 3.500 π.Χ., αν και θεωρείται ότι η παραγωγή ελαιολάδου στην Ελλάδα άρχισε τουλάχιστον 500 χρόνια νωρίτερα. Το εμπόριο ελαιολάδου άνθιζε σε όλο τον αρχαίο κόσμο και ήταν ένα από τα θεμέλια ευημερίας του Χρυσού Αιώνα της Αθήνας.Για τους αρχαίους Έλληνες, το ελαιόλαδο ήταν ζωτικής σημασίας κομμάτι της καθημερινής ζωής τους, όχι μόνο σαν τροφή αλλά και για τον φωτισμό, την προσωπική υγιεινή και τις θρησκευτικές τελετές τους.